Jag är trött på att skicka tillbaka plagg | SARA LEO

SARA LEO

Annons

Jag är trött på att skicka tillbaka plagg

Fyra studentklänningar senare och jag är allt annat än stor.

Under denna vår har jag beställt fyra olika klänningar varav ALLA har varit för små runt ryggen. Varenda en. Jag har inte kunnat knäppa dem halvvägs. Jag tränar cirka fem gånger i veckan, varav gym två gånger och har länge ägnat mig åt styrketräning. Trots det skulle jag inte beskriva mig som stor eller ”musklig”. Ja, jag har ryggmuskler, mer än tjejer som inte tränar lika mycket som jag men jag är inte större än alla andra i min ålder för det.

Namnlös design-2

Jag har inte beställt den minsta storleken i någon av dessa klänningar och jag tycker det är helt absurt. Kläderna som tillverkas nu för tiden är på TOK för små och det är inte konstigt att det skapas en skev bild av vad som är ”normalt” och inte. Det gör mig lika besviken som frustrerad att se de stora kedjorna och webbutikerna använda supersmala modeller och tillverkar minimala plagg. Det är TOPPEN att det finns små plagg också såklart men det är inte okej att avarage och normen skriker smal.

När jag hade ätstörningar och vägde mycket mindre än jag gör idag, då passade kläderna. Då satt plaggen som en smäck men, även då fanns det plagg som var för små. Jag tycker bara det är oerhört fel. För det gör ont i oss att få hem ett plagg i en ”normal” storlek och se att det inte ens går att få på kroppen. Det står att modellen på bilden bär’ ”xs” och är ”180 cm lång”. Nej, jag tycker det är sjukt och jag står för det. Även om denna tjej är oerhört vacker och har all min respekt förmedlar det ett skevt budskap till unga tjejer.

Namnlös design-3

Jag står för att jag tycker stora webbutiker och kedjor gör FEL som håller sig till denna pinnsmala norm. Alla är fina som dem är men vi kan inte sälja kläder som till största delen passar dem med platta magar och supersmala ryggar, höfter etc. Det skapar en otrygghet i samhället, ett samhälle där vi jämför oss och placeras i fack efter storlek.

Jag ville bara berätta detta för jag har mått väldigt dåligt över att inte få på mig en enda klänning. Till slut blir det inte roligt.

Hur ställer Du dig till detta? Berätta gärna! 

KRAM! Du är bäst.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats